Blogul de inițiativă al tinerilor din Râmnicu Sărat! Cu fiecare zi, alaturi de noi, mentalitatea ta se schimba! Schimba-te si tu! Implica-te!

  • RSS
  • Facebook
Posted by Unknown - - 0 comentarii


Am avut privilegiul de a fi parte a proiectului TRUP – Trăieşte poezia prin teatru, o acţiune din cadrul proiectelor Tineret în Acţiune ale UE, care a presupus un schimb de tineri între România şi Republica Moldova. Acest schimb a avut o tematică deosebită: Trăieşte poezia prin teatru. Copiii aveau de parcurs o serie întreagă de formări şi seminarii legate de curentele literare. La finalul fiecărei zile erau culese creaţiile lor, poezii compuse în momente de inspiraţie şi în locuri pline de semnificaţie puse la dispoziţie de organizatori.
Toate datele tehnice de mai sus rămân seci, fără sens, pentru cei care au facut parte din proiect. Eu am susţinut formări şi seminarii pe tematica romantismului şi simbolismului şi nu am simţit niciodată ca acum auditoriul atât de conectat şi de rezonant cu sensibilitatea artistică. Spiritul poetic al moldovenilor s-a întâlnit cu deschiderea, entuziasmul şi pofta de viaţă ale fratilor de dincoace de Prut. Rezultatul: cea mai frumoasă reuniune a unor tineri iubitori de poezie şi de frumos. 


Sensibilităţile au rezonat la unison, copiii toţi au fost un singur TRUP care gândea româneste, simţea limba română curgând fiebinte prin vine şi iubea frumos icoana tinereţii şi a poeziei.  

Ce trup mai frumos să iţi doreşti pentru sufletul de român?

Prof. Nicolae Bratu – Lector in Proiectul TRUP

Articol realizat in cadrul proiectului „Traieste poezia prin teatru” finantat de Comisia Europeana prin Programul TiA, Actiunea 3.1a – Schimb de tineri

Leave a Reply