Blogul de inițiativă al tinerilor din Râmnicu Sărat! Cu fiecare zi, alaturi de noi, mentalitatea ta se schimba! Schimba-te si tu! Implica-te!

  • RSS
  • Facebook
Posted by Unknown - - 0 comentarii

SĂPTĂMÂNA 16 – 24 Septembrie 2013 … PENTRU MAJORITATEA TINERILOR DIN ORAŞUL NOSTRU ACEASTA A ECHIVALAT CU ÎNCEPUTUL ANULUI ŞCOLAR ŞI LICEAL, DAR PENTRU 7 TINERI ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ A REPEZENTAT DESCHIDEREA UNEI NOI ŞI FRUMOASE POVEŞTI CARE A CREAT NIŞTE AMINTIRI PE MĂSURĂ.

PROIECTUL ,,ENERGY MANAGEMENT‘‘ A REPREZENTAT UN PROIECT EUROPEAN COMUN ÎNTRE ROMÂNIA ŞI ALŢI PATRU PARTENERI AI ACESTEIA (BULGARIA, TURCIA, ITALIA ŞI LITUANIA).

PE DURATA PROIECTULUI CEI 30 DE PARTICIPANŢI AU COMUNICAT ÎNTRE EI FĂCÂND ASTFEL SCHIMB DE EXPERIENŢE, SCHIMB CULTURAL ŞI AU FOST ACTIVI ÎN TIMPUL ACTIVITĂŢILOR.

FIIND CU TOŢII DIN MEDII SOCIALE DIFERITE ŞI AVÂND FIECARE O SITUAŢIE MATERIALĂ DIFERITĂ, ACESTE DIFERENŢE NU S-AU SIMŢIT DELOC, BA MAI MULT, FAMILIARITATEA ŞI COLEGIALITATEA DE CARE NOI AM DAT DOVADĂ A FĂCUT CA ACEASTĂ ECHIPĂ MARE SĂ POATĂ FI UNITĂ, FOARTE VESELĂ, PLINĂ DE VIAŢĂ ŞI CARE S-A DESCURCAT FOARTE BINE ÎN TOATE ACTIVITĂŢILE PROPUSE PRIN BUNA COOPERARE DINTRE ECHIPELE CARE AVEAU MAI MULŢI TINERI DE NAŢIONALITĂŢI DIFERITE.

CEEA CE AM REALIZAT NOI ÎN TIMPUL ACESTEI SĂPTĂMÂNI A FOST SĂ NE CUNOAŞTEM FIECARE, SĂ SOCIALIZĂM, SĂ NE DISTRĂM, SĂ DESCOPERIM CE PROBLEME DE MEDIU AVEM ÎN ŢĂRILE NOASTRE ŞI CUM NE PUTEM NOI IMPLICA PENTRU A GĂSI SOLUŢII, DAR AM AVUT PARTE ŞI DE MOMENTE UMORISTICE ŞI DE MOMENTELE SPECIALE DIN TIMPUL SERILOR INTERCULTURALE ALE ŢĂRILOR PARTICIPANTE.

PERSONAL POVESTEA, “ENERGY MANAGEMENT’’ CARE A ADĂUGAT ÎNCĂ UN ALT CAPITOL FRUMOS DIN VIAŢA MEA, A REPREZENTAT UN MOMENT ÎN CARE N-AM (MAI) SIMŢIT CĂ CEILALŢI MĂ VĂD DIFERIT, ÎN CARE MI-AM SCHIMBAT PĂREREA DESPRE ANUMIŢI OAMENI AI UNOR ŢĂRI, ÎN CARE AM ÎNVĂŢAT NOI LUCRURI DESPRE CULTURA ŢĂRILOR PARTICIPANTE ŞI MI-AM DEZVOLTAT COMUNICAREA ÎN LIMBA ENGLEZĂ, DEOARECE ŞTIM CU TOŢII CĂ FĂRĂ ACEASTA NU VOM PUTEA COMUNICA EFICIENT ATUNCI CÂND VOM DORI SĂ PLECĂM ÎN AFARA GRANIŢELOR.

ÎNTOTDEAUNA E MAI GREU LA ÎNCEPUT, PÎNĂ NE CUNOAŞTEMM FIECARE, DAR PE URMĂ TOTUL VINE DE LA SINE. PENTRU MINE ŞI CEI CARE AU FOST NOI ÎN ASTFEL DE PROIECTE ŞEDEREA ÎN CAMERE CU UN PARTICIPANT SAU CU MAI MULŢI PARTICIPANŢI DIN ALTE ŢĂRI A AVUT SCOPUL ACESTA DE ELIMINARE A EMOŢIILOR, DE ELIMINARE A STEREOTIPURILOR ŞI DE A CREA O LEGĂTURĂ ÎNTRE PARTICIPANŢI.

ASTFEL AM VĂZUT CĂ NU SUNTEM PREA DIFERIŢI ŞI CĂ-N CIUDA MERIDIANELOR DIFERITE, DE CARE APARŢINEM, FACEM PARTE DIN ACEST VECHI CONTINENT CARE NE ESTE CASA.

CEEA CE DORESC SĂ SUBLINIEZ PRIN ACEST ARTICOL ESTE FAPTUL CĂ, REPET, ÎN ACEST PROIECT CA-N MULTE ALTE PROIECTE DE ACEST TIP (SCHIMB DE TINERI) DIFERENŢELE DE ORICE FEL SUNT TRECUTE CU VEDEREA, NU EXISTĂ DISCRIMINAREA, SE REALIZEAZĂ O INTEGRARE ŞI-N URMA ACESTUIA SE CREAZĂ RELAŢII FRUMOASE ÎNTRE PARTICIPANŢII ŢĂRILOR, IAR ÎNTOTDEAUNA MOMENTUL PLECĂRII ESTE CEL MAI EMOŢIONANT MOMENT DIN TIMPUL PROIECTUL/PROIECTELOR.

AŞTEPTĂM NOI PROIECTE, NOI ŞANSE DE A NE REEVALUA, DE A NE SCHIMBA PE NOI ŞI PE CEILALŢI ŞI DE A NE FACE NOI PRIETENI CU SCOPUL DE A DEVENI MAI UNIŢI ŞI DE A ELIMINA ASTFEL STEREOTIPURILE PE CARE LE AVEAM CÂNDVA UNII FAŢĂ DE CEILALŢI.

A FI ACTIV PRODUCE O SOCIETATE ACTIVĂ CARE DEVINE UNA FERICITĂ!


Baciu Ionut – Participant ENERGY MANAGEMENT

Articol realizat in cadrul proiectului ENERGY MANAGEMENT, finantat de Comisia Europeana prin Programul “Tineret in Actiune ”, Actiunea 1.1. Schimb de tineri

Leave a Reply