Blogul de inițiativă al tinerilor din Râmnicu Sărat! Cu fiecare zi, alaturi de noi, mentalitatea ta se schimba! Schimba-te si tu! Implica-te!

  • RSS
  • Facebook
Posted by Unknown - - 0 comentarii

CLUBUL BICICLISTILOR ONIX LA START!

Dupa o perioada in care tinerii trotteri ramniceni au batut caile comunelor invecinate calare pe bicicleta in scopul de a descoperi cate un pic din placerea pedalarii si a impartasirii unui mod placut de petrecere a timpului liber si totodata de cunoastere zonala, iata ca a venit vremea valorificarii tuturor experientelor si activitatilor de lobby derulate in cadrul proiectului, in urma caruia printre altele, tinerii au reusit sa dobandeasca o serie de rezultate si realizari cu care s-au recomandat ca adevarati promotori ai mersului pe bicicleta si de ce nu, sustinatori ai unor politici in relatia cu administratia menite sa imbunatateasca situatia pasionatilor de bicicleta din Ramnicu Sarat.

Astfel, dupa o perioada in care tinerii au lucrat prin intalniri successive la elaborarea unei strategii de promovare a sportului pe doua roti, in cadrul Centrului de Tineret FORTES, trei sunt evenimentele care atrag atentia sub aspectul reusitei acestora in implementarea proiectului. 

Prima dintre acestea este reprezentata infiintarea CLUBULUI BICICLISTILOR ONIX, pe structura participantilor din proiect, incare cei 12 tineri reprezinta in prezent Comitetul de initiative, la care se adauga coodonatorul de proiect, Maria Alexandra Constantinescu si bineinteles presedintele Asociatiei Onix. 

Evenimentul de lansare al Clubului desfasurat in cadrul Centrului de Tineret FORTES s-a derulat in prezenta tinerilor din grupul tinta, cu participarea domnului viceprimar Sorin Cirjan, a directorului C.N. Al. Vlahuta, dl. Costica Ambrinoc precum si a unor importanti oameni de afaceri ambasadori ai sportului pe doua roti, asa cum este cazul dnei. Maria Cruceru ori s.a. Intalnirea a avut ca scop pe de o parte aducerea in prezent a rezultatelor si actiunilor derulate de catre biciclisti, realizarea unui bilant al primelor luni de activitati si mai mult decat atat asumarea de noi perspective pentru perioada urmatoare.

Dintre acestea de o reala importanta apreciem afirmatiile dlui. Videprimar Sorin Cirjan, care cu ocazia intalnirii a dat curs initativei tineri din CBO de trasare a unor piste de biciclisti, imediat dupa finalizarea lucrarilor de asfaltare. Mai mult decat atat, dl. Viceprimar a afirmat ca in functie de necesitatea oferirii unui sediu, exista disponibilitate,astfel incat putem considera deja sprijinul ca fiind unul ce ofera continuitate, sustine activitatea pe doua roti la Ramnicu Sarat ori mai mult decat atat creaza perspective viabile de impartasire a valorilor promovate prin sport.

Clubul Biciclistilor Onix va avea ca scop promovarea mersului pe bicicleta in Ramnicu Sarat, realizarea unor intiative de sustinere in acest sens, precum si atragerea unui numar cat mai mare de pasionati ai sportului pe doua roti sub aceeasi umbrela. Activitatile Clubului vor demara in forta in primavera anului 2014, atunci cand este asteptat in activitati si expeditii un numar cat mai mare de ramniceni.



Articol realizat in cadrul proiectului “Youth trotter – jurnal pe bicicleta”, finantat de Comisia Europeana prin Programul “Tineret in Actiune”, actiunea 1.2. Initiative ale tinerilor

Leave a Reply