Blogul de inițiativă al tinerilor din Râmnicu Sărat! Cu fiecare zi, alaturi de noi, mentalitatea ta se schimba! Schimba-te si tu! Implica-te!

  • RSS
  • Facebook
Posted by Unknown - - 1 comentarii

De ce credem in tineri?...

Acțiunea ”Primăvara începe cu tine” –
un DA acordat naturii prin implicare


            Primele glasuri ale primăverii au adus în prim plan aceeași dorință de implicare a tinerilor voluntari, în viața cotidiană a municipiului Râmnicu Sărat. Orașul cerea o reîmprospătare a peisajului citadin dupa iarna grea cu care s-a confruntat, de aceea Federația Organizațiilor Râmnicene de Tineret, Educație și Sport (F.O.R.T.E.S), in colaborare cu liceele ramnicene, au inițiat campania de colectare a deșeurilor din spațiile publice. Cu această ocazie, tinerii voluntari s-au echipat întocmai ca la un ”război” împotriva dezinteresulului față de imaginea orașului cu manusi, saci menajeri, harti si multa, multa vointa.
            Acțiunea intitulată ”Primăvara începe cu tine”, promovata atat in mass-media locala cat si in mediul online a strâns sâmbătă, 24 martie 2012, intre orele 9 – 12, un număr de peste 300 tineri dornici de a-si aduce aportul la redarea culorii unui oras, ce astfel traieste prin spiritul tanar al celor ce astazi contribuie la cladirea unor noi mentalitati. Cuantificand rezultatele actiunii, peste 60 de saci colectati sunt dovada “curateniei de primavara” pe care tinerii ramniceni au realizat-o, in spiritul protejarii naturii.
Dacă au reușit inca s-o facă, ori daca timpul va fi de partea lor, de asta ne vom putea convinge intr-un viitor ce pare a fi de partea lor!
Pe această cale, ținem să aducem mulțumiri Colegiului Național ”Alexandru Vlahuță”, Liceului Teoretic ”Ștefan cel Mare”, Grupului Școlar Economic ”Elina Matei Basarab”, Grupului Scolar Industrial si Grupului Scolar Agricol, precum si Scolilor Generale nr.1,2,5 si 6 pentru mobilizarea de care au dat dovada, alaturandu-se demersului nostru prin elevi plini de entuziasm și dorință de muncă, dar și cu cadre didactice care au monitorizat acțiunea.
            Sincere sentimente de apreciere pentru toți cei care au luat parte la acțiunea ”Primăvara începe cu tine”, o prima actiune a organizatiilor ramnicene odata cu venirea primaverii.

                Motto: "Respectand natura, ne respectam pe noi!"

                                                                                    Madalin Barbu

Galerie foto cu toate momentele actiunii la urmatoarea adresa:
Voluntari pentru comunitate!
In echipa pentru o lume Eco!

Tinerii ramniceni dau sens viitorului!

One Response so far.

  1. Gabi says:

    Ma bucur ca cineva s-a gandit ca Ramnicu-Sarat are nevoie de putin mai multa curatenie. Bravo voua

Leave a Reply