Blogul de inițiativă al tinerilor din Râmnicu Sărat! Cu fiecare zi, alaturi de noi, mentalitatea ta se schimba! Schimba-te si tu! Implica-te!

  • RSS
  • Facebook
Posted by Unknown - - 1 comentarii

Tinerii ramniceni decid ca viitorul lor incepe in prezent

          Asociatia de Tineret Cultura si Educatie „Speranta Ramniceana” este partenera intr-un proiect de tineri, organizat de asociatia „Apvalus Stalas”, din Lituania – proiect despre democratie participativa, pe numele lui „Tomorrow starts today”. Proiectul este organizat in cadrul programului de finantare Tineret in Actiune, initiat de Comisia Europeana. Parteneriatul presupune desfasurarea catorva activitati internationale, impreuna cu ceilalti parteneri, si a altor mini-proiecte locale. Prin urmare, in lunile urmatoare, pana in iulie-august, Ramnicul se va bucura de activitati organizate de tineri, cu tineri si cu autoritatile locale, pentru tineri si pentru comunitate, in cadrul carora voluntarii si participantii se vor familiariza cu politicile de tineret, procesul democratic de luare a deciziilor la nivel local/national/european, actiuni de lobby si advocacy. Aceste activitati includ: Activitati artistice si grafitti, intalniri cu autoritatile locale, cu consiliul elevilor din judetul Buzau si activitati cu elevi, intalniri informale intre autoritatile locale si tineri in sala de sport si practicarea impreuna a sporturilor lor preferate, activitati bazate pe PhotoVoice si teatru forum, realizarea unei pagini de internet, a unor filmulete, articole si a unei publicatii cu informatii si cu rezultatele proiectului.
          Pana acum, echipa proiectului “Tomorrow starts today” de la ATCE-SR, impreuna cu tinerii sportivi de la asociatia ONIX, s-a intalnit cu autoritatile locale in sala municipala de sport, pentru a pune bazele unei dialog structural intr-un mediu informal. 
          Sambata, 3 martie, echipa proiectului invita tinerii ramniceni la activitatea de PhotoVoice pentru a pune in imagini mesajul lor pentru societate legat de politicile de tineret si de toate deciziile care se iau la nivel inalt si le afecteaza direct viata.
          Marti, 6 martie, echipa de proiect, formata din 6 voluntari ATCE-SR, va merge in Lituania pentru o sesiune de traininguri, alaturi de ceilalti parteneri, pe tema politicilor europene de tineret, democratie participativa, lobby si advocacy si pentru a simula intalniri cu autoritatile in care tinerii isi pot face opinia auzita. Dupa acest curs, tinerii vor implementa celelalte activitati in Ramnicu Sarat – unde sunt invitati toti tinerii curiosi, dinamici, dornici sa se dezvolte personal si profesional intr-un mediu non-formal deschis pentru incepatori si profesionisti, toti tinerii care vor sa decida pentru ei insisi, nu sa isi lase soarta in mana altora.

                                                                                                       Daniela Strimbei,
                                                                                               Vicepresedinte ATCE - SR

One Response so far.

  1. Unknown says:

    Bravo Daniela Mult succes in Lituania sa va distrati la maxim ;)

Leave a Reply