Blogul de inițiativă al tinerilor din Râmnicu Sărat! Cu fiecare zi, alaturi de noi, mentalitatea ta se schimba! Schimba-te si tu! Implica-te!

  • RSS
  • Facebook
Posted by Unknown - - 1 comentarii


Comunicat de presa de lansare a proiectului
“EdU PerFORMING”

Asociația de Tineret ONIX va desfășura, în perioada 11 – 19 aprilie 2013, (1 februarie – 30 septembrie 2013 – perioada totală a proiectului) în localitatea Râmnicu Sărat, un training internațional pe tematica educației non - formale la care vor lua parte 24 de participanți din România, Letonia, Lituania, Slovenia, Bulgaria, Azerbaijan, Moldova și Turcia. Proiectul, denumit “EdU PerFORMING” a fost aprobat de către ANPCDEFP la termenul 1 octombrie 2012 pe Acțiunea 3.1b., cu suma de 17.979,32 Euro a ocupat locul 2 în grila finanțărilor acordate pe această acțiune.
Scopul trainingului este acela de formare a celor 24 de participant din cele opt state în domeniul metodelor și instrumentelor de educație non – formală, utilizate atât în mediul ONG, cât și în sistemul educational. Proiectul vizează totodată și generarea de noi metode de educație non – formală, care să fie aplicate în procesul de educare și formare a tinerilor precum și în noi viitoare proiecte de tineret.
Obiectivele cursului de formare sunt:
  1. Cresterea nivelului de cunostinte a celor 24 de participanti din cele 8 state partenere in proiect prin asimilarea de informatii specifice despre metode ale educatiei non – formale;
  2. Dezvoltarea abilitatilor practice de a lucra cu metode ale educatiei non – formale ale celor 24 de participanti din cele 8 tari partenere in proiect;
  3. Cresterea numarului de lucratori de tineret care sa utilizeze metode si instrumente non – formale pentru imbunatatirea sistemelor educationale, eliminarea rasismului, discriminarii si a oricarui fel de discriminare umana;
  4. Dezvoltarea comunicarii interculturale a celor 24 de participanti din cele 8 state partenere in proiect prin activitati bazate pe respectarea principiilor: diversitatii, respectului reciproc, tolerantei, solidaritatii, cetateniei active si europene, valorilor multiculturalitatii.

Activitățile ce vor fi desfășurate vor aborda în mod integrat metodele și instrumentele de educație non – formală utilizate în present sub aspectul structurii, obiectivelor și rezultatelor pe care utilizarea acestora le are în educația tinerilor și în proiectele de tineret. Implementarea metodelor va porni de la o descriere sintetizată a elementelor structural componente, momente continuate de realiarea de experiențe practice în care cei 24 de participanți vor crea spețe cu utilizarea practică a metodelor propuse. Totodaă, vor fi derulate activități de evaluare / reflectare, seri interculturale și tradiționale, vizite tematice, finalitatea fiind reprezentată de editarea și crearea unei broșuri conținând metodele de educație non – formală, alături de detalierea spețelor prin imagini și impresii ale participanților.
Florin Ceparu

One Response so far.

  1. Unknown says:

    Felicitari Cepy interesant proiect ;) ca de altfel toate proiectele care s-au desfasurat in parteneriat cu ATCE ONIX au fost un adevarat succes la nivel European ;)

Leave a Reply