Blogul de inițiativă al tinerilor din Râmnicu Sărat! Cu fiecare zi, alaturi de noi, mentalitatea ta se schimba! Schimba-te si tu! Implica-te!

  • RSS
  • Facebook
Posted by Unknown - - 0 comentarii







Una dintre dimensiunile principale ale proiectului „Youth Trotter – Jurnal pe bicicleta” a fost aceea a spiritualitatii ramnicene prin realizarea unor vizite tematice tuturor bisericilor si manastirilor din Ramnicu Sarat in scopul realizarii de poze care sa exprima frumusetea si puritatea pe care biserica si credinta trebuie sa o transmita fiecarui tanar.

Astfel, tinerii din grupul tinta si-au luat bicicletele si apartul foto si au vizitat in perioada iunie – august 12 lacasuri de cult in vederea introducerii acestora prin poze si informatii sumare in brosura de prezentare a proiectului. Abordarea acestei dimensiuni s-a dovedit a fi de un real folos si impact pentru tinerii din grupul tinta, mai ales ca multi dintre acestia nu descoperisera pana la momentul actiunilor multe din bisericile ramnicene. Mai mult decat a vedea arhitectura si frumusetea fizica a acestor monumente de spiritualitate de un real impact a fost si comunicarea cu preotii care nu de putine ori ne-au intampinat cu bucurie, sustinandu-ne in activitatea noastra, chestionandu-ne pentru mai multe informatii si aducandu-ne laude si sfatuindu-ne pentru o activitate de viitor condusa pe cele mai bune principii si invataminte ale crestinatatii.



Pentru abordarea traseului de descoperire a bisericilor, Perju Lucian, participant in cadrul proiectului a realizat programul traseului, pe care mai apoi intregul grup de participanti l-a urmat.

Icatoiu Cosmin - participant


Articol realizat in cadrul proiectului “Youth trotter – jurnal pe bicicleta”, finantat de Comisia Europeana prin Programul “Tineret in Actiune”, actiunea 1.2. Initiative ale tinerilor

Leave a Reply