Blogul de inițiativă al tinerilor din Râmnicu Sărat! Cu fiecare zi, alaturi de noi, mentalitatea ta se schimba! Schimba-te si tu! Implica-te!

  • RSS
  • Facebook
Posted by Unknown - - 0 comentarii


Astfel, trecand la urmatorul pas, in urma intalnirilor de lucru repetate, tinerii din Clubul Biciclistilor Onix (CBO) au reusit sa fundamenteze o strategie de dezvoltare a sportului pe doua roti ce porneste de la 6 OBIECTIVE PRINCIPALE si a unei Misiuni specific aplicate dupa cum urmeaza:

MISIUNE: Clubul Biciclistilor ONIX isi propune constientizarea tinerilor cu privire la importanta sportului pentru sanatatea si dezvoltarea lor prin activitati de voluntariat, ciclism si prin promovarea unui stil de viata sanatos;

O1. Promovarea unui stil de viata sanatos prin intermediul ciclismului si oferirea de oportunitati de petrecere a timpului liber intr-un cadru organizat.
O2. Cresterea gradului de constientizare a cetatenilor asupra importantei practicarii ciclismului;
O3. Cresterea numarului de ciclisti din Ramnicu Sarat;
O4. Cresterea nivelului de cunoastere culturala a tinerilor din Ramnicu Sarat;
O5. Dezvoltarea unor relatii de prietenie intre tinerii din Ramnicu Sarat prin participarea la actiuni;
O6. Cresterea gradului de constientizare asupra importantei protejarii mediului inconjurator;

Astfel, conform strategiei, activitatile Clubului perntru perioada anului 2014, incepand din primavera si pana in iarna, vor fi urmatoarele:
- Expeditii de 1,2 zile catre localitatile invecinate;
-         - Trasee prin padure – offroad;
- Concursuri de biciclete;
-  Activitati de construire a unor biciclete din material reciclabile;
-  Campanii stradale de promovare a CBO si a ciclismului la Ramnicu Sarat;
- Cursuri de formare in mersul pe bicicleta;
-  Activitati de tip Treasure Hunt pe bicicleta;
- Realizarea de actiuni publice pe bicicleta cu ocazia sarbatorilor speciale, asa cum este cazul Zilelor Orasului, Ziua biciclismului in Romania, s.a.
- Dezbateri publice pe tematica practicarii si promovarii sportului si a ciclsimului;
- Va fi elaborat un grup de facebook ce va contine toti pasionatii de ciclism din Rm. Sarat;
- Cursuri de mecanica – bicicleta;
- Atragerea oamenilor de afaceri, a cadrelor didactice, lucratorilor din administratie in cadrul clubului in calitate de Ambasadori;
-   Aderarea la structure superioare de organizare a ciclistilor din Romania si asumarea unor activitati conform calendarelor acestora;
- Realizarea de intalniri saptamanale/lunare in cadrul sediului clubului in vederea derularii de activitati tematice, impartasirii de experiente ori asigurarii unui cadru propice de cunoastere, socializare, comunicare.

In atingerea tuturor acestor deziderate, a fost de asemenea stabilit un set de PRINCIPII non – formale ale existentei CBO, corelate in sensul unei bune intelegeri a modului in care fiecare tanar trebuie sa-si ajusteze conduit, atitudinea, comportamentul:
-          Prietenie
-          Accesibilitate – Egalitate
-          Responsabilitate – Seriozitate
-          Promovarea unui stil de viata sanatos – Recreere - Distractie
-          Voluntariat – Disponibilitate
-          Toleranta – Altruism – Solidaritate
-          Reprezentare – drept la decizie

Aferent CBO, incepand cu anul 2014, fiecarui membru i se va elabora un CARNET DE MEBRU ce va contine toate activitatile la care a participat, fiind in acest fel dovada implicarii sale pe de o parte in voluntariat si pe de alta parte intr-o structura de reprezentare a propriilor interese si nevoi.


Clubul Biciclistilor Onix va avea incepand de anul viitor si o PAGINA DE Facebook, acolo unde vor fi anuntate in mediul online toate actiunile ce vor fi derulate, vor fi postate fotografii si articole. Totodata vor fi elaborate si ecusoane, tricouri, pentru ca in perioada urmatoare sa fie stabilit si un insemn ce va fi purtat in mod permanent in timpul actiunilor de catre membri. Referitor la promovarea online aceasta se va realiza totodata in cadrul siteului www.atonix.sperantaramncieana.ro precum si a blogului de initiativa a tinerilor din Ramnicu Sarat: http://euramniceana.blogspot.com si pagina de facebook AT ONIX.

Referitor la Benficiarii CBO, amintim:
  • Beneficiari directi: Membrii CBO si tinerii din Ramnicu Sarat pasionati de bicicleta, chiar daca nu cunosc arta mersului pe bicicleta;
  • Beneficiari indirecti: natura, administratia locala, scolile, s.a.

Toate aceste aspecte mai sus mentionate funamenteaza Strategia de promovare a sportului pe doua roti precum si a Clubului Biciclistilor Onix reprezentand cadru de manifestare stabilit in principiu pentru anul viitor, ce urmareaza a se continua in perioada 2015 – 2020.

Florin Ceparu – Presedinte A.T. ONIX


Articol realizat in cadrul proiectului “Youth trotter – jurnal pe bicicleta”, finantat de Comisia Europeana prin Programul “Tineret in Actiune”, actiunea 1.2. Initiative ale tinerilor


Leave a Reply