Blogul de inițiativă al tinerilor din Râmnicu Sărat! Cu fiecare zi, alaturi de noi, mentalitatea ta se schimba! Schimba-te si tu! Implica-te!

  • RSS
  • Facebook
Posted by Unknown - - 0 comentarii


In perioada 23 – 25 august 2013, Ramnicu Sarat a fost gazda Vizitei de Planificare in Avans aferente proiectului “Energy Management”, finantat de Comisia Europeana prin Programul “Tineret in Actiune”, Actiunea 1.1 Schimb de tineri. La intalnire au luat parte liderii de grup ai celor 6 state promotoare dupa cum urmeaza: Maria Constantinescu – Romania, Merve Temizkan – Turcia, Monica Poggi – Italia, Ruta Gudasyte – Lituania, Klemen Vitkovic – Slovenia si Malinka Valkova – Bulgaria.

Intalnirea liderilor dezvoltata mai cu seama in data de 24 august a avut ca obiectiv atingerea unei triple dimensiuni a procesului de implementare si invatare: in primul rand este vorba de contactul interpersonal ce defineste dimensiunea sociala, in care liderii au avut ocazia de a se cunoaste mai bine, de a impartasi experiente si a-si promova prorpiile organizatii; dimensinea interculturala, in care a fost posbilil contactul cu spatial culturalitatii si spiritualitatii ramnicene prin realizarea de vizite tematice si in al treilea rand si cel mai important dimensiunea tematica ce a constat in dezvoltarea de discutii referitoare la activitatile mentionate in agenda proiectului, stabilirea de reguli aplicabile proiectului si valabile pentru grupurile de participanti ce se vor intalni cu ocazia schimbului in perioada 16 – 24 septembrie, conditiile financiare si de organizare fiind stability responsabili si responsabilitati pentru fiecare din grupuri, pe care liderii le-au acceptat, aducand mai mult decat atat idei si conceptii noi in slujba imbunatatirii metodelor de implementare ale activitatilor.
Vizita de pregatire a fost un prilej deosebit de important de a lua cunostinta stadiul de formare al grupurilor, singurul care a mentionat existent unor probleme in alcatuirea intregului grup fiind liderul din Slovenia, din cauza unor probleme interioare organizatiei.

Imagini din timpul Vizitei de planificare au fost postate pe pagina de Facebook a Asociatiei de Tineret Onix, la sectiunea: “Energy Management”, VPA, 23 – 25 august 2013.

Florin Ceparu,
Presedinte A.T. ONIX

Leave a Reply