Blogul de inițiativă al tinerilor din Râmnicu Sărat! Cu fiecare zi, alaturi de noi, mentalitatea ta se schimba! Schimba-te si tu! Implica-te!

  • RSS
  • Facebook
Posted by Unknown - - 9 comentarii

TINERI RÂMNICENI – SĂ LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

Mulți dintre noi am dat bani prețioși pentru a simți iarna anul acesta și până de curând eram dispuși să facem din nou același gest pentru două trei zile de bucurie în mijlocul Raiului alb. Personal, mi-am depășit rațiunea spunând că iarna asta nu a adus mare lucru bun și că anul ce tocmai a venit nu poate începe într-un spirit al purității în lipsa zăpezii. Ultimele zile mi-au demonstrat însă cât de mic este drumul de la extaz la agonie, de la Raiul plăcerii la cărderea primilor fulgi de nea, la Iadul problemelor cu care fiecare dintre noi se confruntă. Am uitat dintr-odată de durerile de măsele, de problemele cu inima, ficatul, ochii, de dezamăgirile în dragoste și am început să înjurăm: Vremea, oamenii care ne conduc, vecinii, sau chiar pe noi înșine... nimic nu ne mai convine!
Din punctul meu de vedere am pierdut deja din atenție ce înseamnă iarna și câtă bucurie provoca miilor de copii cândva.. e drept că tehnologia le-a furat plăcerea de a ieși.. e mai ușor să skyezi pe calculator.. căzăturile nu dor! Interiorizarea copiilor scoate însă în față lucruri care dintotdeauna au fost la fel.. părinții nu se mai bucură de bucuria copiilor ce altădată zburdau în zăpadă ci analizează situația în fapt! Troienele de poveste, pe care culmea, nu le-a comandat actuala administrație, aș spune mai degrabă că sunt măsura păcatelor noastre, pe care doar noi ni le putem spăla în zăpada de afară.
Alături de zecile de voluntari râmniceni ce s-au perindat în ultimele trei zile în acțiunile de dezăpezire am întâlnit atâtea voci, care mai de care mai nemulțumite: aș spune firesc, într-o primă instanță, însă la auzul motivelor, nu mică mi-a fost mirarea să aflu că problemele consemnate porneau de fapt de la propia mentalitate: cu curtea plină de zăpadă, fără a simți “gustul” lopeții care pentru mulți dintre voluntari deja provocaseră răni, se arunca cu “zăpadă” în stânga și-n dreapta. N-aș spune noroi, pentru că acolo se zbate încă mentalitatea majorității românilor:  Aș da însă câteva cuvinte care în ciuda faptului că par a fi antonime, legate într-o frază coerentă, pot reprezenta veritabile explicații pentru situația de fapt: Comoditate vs. Bunăvoință. O luptă pe care râmnicenii o duc în fiecare zi, care face diferența practic între intoleranță și implicare. În lipsa unui sistem care să ne scoată din situația în care ne aflăm, unica modalitate de a ieși la suprafață este aceea de a ne lua soarta în propriile mâini, de a nu mai găsi alibi-uri, ori țapi ispășitori, de a face ceva prin forțele proprii, nu de a aștepta de la alții marea salvare!


Aceștia sunt românii adevărați!

         Propun să începem o campanie de revenire la spiritul românului adevărat și lansez acest apel tinerilor râmniceni începând chiar din iarna aceasta prin cu acțiuni mici ce pot crea însă un viitor mare: să ne dăm zăpada de pe propriile mașini, să ne ajutăm semenii atunci când sunt la ananghie, să scoatem în stradă lopețile și să arătăm și celorlalți, asemenea vremurilor de demult că râmnicenii sunt o adevărată familie!

RÂMNICENI, Voluntariatul trebuie să începă astăzi cu fiecare dintre noi!

                                                                                                                       Florin Ceparu

9 Responses so far.

  1. Anonim says:

    Cuvantul "voluntariat" nu mai exista in vocabularul nostru..Am ajuns la stadiul in care orice efort depus, orice ajutor fie el cat de mic, sa aduca dupa sine beneficii financiare.. Stau si ma intreb acum cate persoane v-au multumit ptr ceea ce ati facut?? Din partea mea aveti cu siguranta "un tir" de aprecieri.. Inca o remarca..Incercati sa ajutati persoanele care intr-adevar merita si chiar nu se pot descurca ,altfel riscati sa fiti considerati "personal angajat sa faca treaba celor care din comoditate nu o fac". Mult succes pe viitor

  2. Anonim says:

    mult succes.....si faceti o treaba buna

  3. Anonim says:

    mai stati...ca vine iar de sus zapada...

  4. Unknown says:

    O sa ramane in alerta pana cand lucrurile se vor calma. Vom fi acolo unde este nevoie de noi.

  5. gogu fanel says:

    ,,.....Troienele de poveste, pe care culmea, nu le-a comandat actuala administrație, aș spune mai degrabă că sunt măsura păcatelor noastre, pe care doar noi ni le putem spăla în zăpada de afară. .................. O luptă pe care râmnicenii o duc în fiecare zi, care face diferența practic între intoleranță și implicare. În lipsa unui sistem care să ne scoată din situația în care ne aflăm, unica modalitate de a ieși la suprafață este aceea de a ne lua soarta în propriile mâini, de a nu mai găsi alibi-uri, ori țapi ispășitori, de a face ceva prin forțele proprii, nu de a aștepta de la alții marea salvare!’’

    Aceștia sunt românii adevărați!

    ‘’Propun să începem o campanie de revenire la spiritul românului adevărat și lansez acest apel tinerilor râmniceni începând chiar din iarna aceasta prin cu acțiuni mici ce pot crea însă un viitor mare: să ne dăm zăpada de pe propriile mașini, să ne ajutăm semenii atunci când sunt la ananghie, să scoatem în stradă lopețile și să arătăm și celorlalți, asemenea vremurilor de demult că râmnicenii sunt o adevărată familie!’’


    Un discurs care, culmea, parca vine din urma cu peste 23 de ani si era comunicat de primsecretarul de partid (de la judet). Ori in zilele noastre platind atatea taxe nu ma mai astept sa particip la asemenea actiuni. In lipsa unor oameni competenti care sa atribuie corect contracte de deszapezire UNOR SOCIETATI DOTATE CU UTILAJE CORESPUNZATOARE, dupa o licitatie publica legala , da e posibil sa se intample si asa,( actiuni de voluntar). Felicitari initiatorilor.

  6. Anonim says:

    Fratilor , mai potoliti-va...M-am saturat sa aud cum aruncati gaina moarta dintr-o gradina in alta..Autoritatile nu au facut, autoritatile nu au dres... Da nu ati vrea sa infiinteze o firma care sa vina sa va faca mancare si curatenie in casa??? Cred ca ati vazut cu totii, astia care tot comentati,imagini din '54. Oricat de multe utilaje au fost tot nu au facut fata zapezii..Au iesit oameni in strada , armata a contribuit ,a existat spirit de echipa nu ca acum cand toti stati in casa si va uitati pe geam...Orasul Ramnicu Sarat este asa cum l-am creat noi.. Actuala conducere chiar a facut ceva ptr orasul asta dar probabil voi vreti metropola.. Daca nu va convine, mutati-va...Sunte-ti liberi sa o faceti..Oricum in afara de Cafe Jurnal, Eden , Taifas si figuri cu masinile prin oras nu stiti..Ati ajuns mari studenti la Bucuresti si veniti si voi la sfarsit de saptamana acasa sa va etalati figurile...RUSINE sa va fie.. RESPECT ptr cei care chiar au facut ceva zilele acestea prin voluntariat...

  7. cosmin says:

    mai baieti,toata lumea e libera sa faca sau sa zica ce vor...atat eu cat si colegii mei nu au avut si nu vor avea vreodata nevoie de laude sau de buchete de trandafiri din partea nimanui...hrana noastra e sa ne vedem aproapele cu un zambet cat de mic in coltul buzelor,am fost,sunte-m si vom fii in timpul potrivit la locul potrivit!!!

  8. Unknown says:

    Ramnicu Sarat are nevoie in aceste clipe de clementa si spirit civic mai mult decat orice altceva. Hai sa lasam rautatile pentru cand o veni caldura.

  9. adrian says:

    tipul/tipa care a lasat comm mai sus de cosmin este de aplaudat ptr tot ce a scris...nu mai trebuie sa repet si eu ceea ce a scris el/ea,dar nu ma pot abtine,vin toti ''smecherii'' de la facultati,plecati si ei de un an doi de acasa si nu mai poti mai frate de ei...nu mai comentarii,ca autoritatile locale nu fac nmc,pai cred si eu ca spun asta deodata ce ei nu stiu ce inseamna sa te lupti cu zapada,e ft usor sa vorbesti doar!!!

Leave a Reply