Blogul de inițiativă al tinerilor din Râmnicu Sărat! Cu fiecare zi, alaturi de noi, mentalitatea ta se schimba! Schimba-te si tu! Implica-te!

  • RSS
  • Facebook
Posted by Unknown - - 1 comentarii

Februarie, lipsit de incidente în ciuda zăpezilor foarte mari

Luna februarie a reprezentat în mod continuu o provocare pe care oamenii, în funcție de nevoile lor, au înfruntat-o în feluri diferite. Cu siguranță însă, nimeni nu și-a dorit un asemenea potop de zăpadă, care, după spusele bătrânilor, nu s-a mai întâmplat din anul 1954. În aceste condiții eforturile de normalizare a situației au pornit, așa cum era și firesc, către identificarea și stabilizarea acelor persoane și familii ce se confruntau cu situații de necesitate accentuată.
Prima dintre soluțiile avute în vedere în mod permanent a fost reprezentată de eliberarea de zăpadă a șoselelor principale, precum și a căilor de acces către insituțiile locale, aflate în interesul cetățeanului: Spital, Primărie, alte instituții deconcentrate, în scopul facilitării unor eventuale intervenții. Astfel, este de menționat faptul că până în prezent nu a fost înregistrat în Râmnicu Sărat niciun deces, iar toate cele peste 200 de sesizări și solicitări primite atât la numerele de telefon ale Primăriei, Poliției Locale ori Spitalului Municipal au fost rezolvate cu succes.
Prioritate în acțiunile de intervenție au avut familiile cu copii și bătrânii care în această perioadă s-au confruntat cu probleme de sănătate, ori cu nesiguranța rămânerii la domiciliu, situație în care reprezentanții autorităților au găsit soluția mutării preventive în alte adăposturi până la momentul reintrării în normal a  situației. Aceste cazuri s-au ivit cu preponderență în cartierele Anghel Saligny și Slam Râmnic, dar și în zona IAS, acolo unde zăpada a depășit pe alocuri înălțimea de patru metri, acoperind practic casele. Cei care au intervenit aici au fost angajații Poliției Locale, ai Jandarmeriei, ISU, precum și voluntarii FORTES care au purtat în mod continuu o strânsă comunicare cu reprezentanții Comitetului pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Rm. Sărat. Ei au acționat în mod repetat în echipe de intervenție începând cu data de 4 februarie, imediat după căderea primei zăpezi, timp de aproape trei săptămâni.
De menționat faptul că încă de la data de 1 decembrie și până în prezent, Primăria a luat măsura punerii la dispoziție a unui adăpost social pentru un număr de 12 persoane lipsite de locuință, situat în Str. Domneasca Nr. 18A.
Referindu-ne la traficul râmnicean în toată această perioadă, în pofida greutății evidente cu care s-a circulat, este de apreciat atenția pe care șoferii și-au acordat-o reciproc, fiind constatate doar 13 tamponări ușoare.
Totodată Poliția Locală a derulat în luna februarie o campanie de informare ce a vizat aducerea la cunoștință a cetățenilor a faptului că au obligația de a-și deszăpezi spațiile comerciale precum și aleile din fața curților proprii, astfel încât circulația pietonală să se poată desfășura la parametri normali. Inițiativa s-a bucurat de un real succes, râmnicenii dând curs în majoritatea cazurilor invitației de a pune umărul din aproape în aproape la normalizarea situației în Râmnicu Sărat.



Florin Ceparu

One Response so far.

  1. laurentiu says:

    felicitari baieti!

Leave a Reply