Blogul de inițiativă al tinerilor din Râmnicu Sărat! Cu fiecare zi, alaturi de noi, mentalitatea ta se schimba! Schimba-te si tu! Implica-te!

  • RSS
  • Facebook
Posted by Unknown - - 3 comentarii

Șapte proiecte de tineret depuse la termenul 1 februarie de către organizațiile de tineret râmnicene

Anul 2012 a adus la nivelul Programului Tineret în Acțiune”, în cadrul căruia în ultimii 3 ani a fost finanțat un număr impresionant de proiecte de către Comisia Europeană, o serie de noutăți atât de fond cât și de conținut ce au fost primite cu optimism de către organizațiile râmnicene de tineret. Mai mult decât atât, în ciuda formularisticii mult mai dificile decât la termenele anterioare, Râmnicu Sărat a intrat în perioada de evaluare cu un număr de șapte proiecte depuse din totalul de 364 de aplicații realizate la nivel național pe diferetele domenii de finanțare aferente Programului.
Schimburile de tineri alături de inițiativele locale au reprezentat și de aceasta priorități temeinice pe baza cărora au fost transpuse practice idei tematice care corespund nevoilor de implicare și multiculturalizare a tinerilor din Mun. Rm. Sărat. Contextul de anul acesta aduce în prim plan o diminuare a numărului sesiunilor de depunere de la 5 la 3, datele de referință fiind 1 februarie, 1 mai și 1 octombrie, însă aspectul îmbucurător este legat de majorarea bugetului alocat pentru anul în curs cu aproximativ 25 % față de 2011, fapt ce generează în mod automat șanse sporite la câștigarea unui număr important de proiecte din cele depuse ori care vor fi înaintate spre aprobare.

La termenul 1 februarie, mediul ONG-ist râmnicean s-a prezentat cu următoarele proiecte:
1.    “Viceversa” – ATCE – Speranța Râmnicenă (1.2. Inițiative ale tinerilor – loc de desfășurare: Rm. Sărat)
Tema: combaterea discriminării – Spectacol și crearea unei platforme de comunicare online.
2.    “Youth build legendary Europe” – ATCE – Speranța Râmniceană (1.1. Schimb de tineri – loc de desfășurare: Rm. Sărat. Parteneriat: România, Portugalia, Spania, Turcia, Italia)
Tema: Promovarea patrimoniului cultural al Europei: legende, eroi.
3.    “Comunicare prin arte și tradiții (Comuni-KAT)” – F.O.R.T.E.S. (1.2. Inițiative ale tinerilor – loc de desfășurare: Rm. Sărat, Com. Buda, Com. Bisoca, Com. Vintileasca)
Tema: Promovarea tradițiilor și a valorilor artistice ale tinerilor din Rm. Sărat
4.     “Viața la țară” – A.T. ONIX (1.2. Inițiative ale tinerilor – loc de desfășurare: Rm. Sărat și Com. Buda)
Tema: Conservarea valorilor mediului rural prin realizarea de activități specifice acestui spațiu.
5.    “Street sports & media diversity”- A.T. ONIX (1.1. Schimb de tineri – loc de desfășurare – Rm. Sărat. Parteneriat: România, Turcia, Letonia, Lituania)
Tema: Promovarea sportului în aer liber (de stradă) și a implicării media.
6.    “Un alt fel de timp liber” – V.I.A. (1.2. Inițiative ale tinerilor – loc de desfășurare: Rm. Sărat)
Tema: Promovarea unui stil de viață sănătos și activ prin sport și activități outdoor.
7.    “Ce Ne Surprinde” – Grup informal condus de Giorgiana Vlăsceanu, elev al C.N. Al. Vlahuță Rm. Sărat (1.2. Inițiative ale tinerilor – loc de desfășurare: Rm. Sărat și jud. Maramureș)
Tema: Promovarea spiritului democratic, al implicării în problemele specifice tinerilor și promovarea valorilor naționale.

În toate proiectele de mai sus grupul țintă va fi alcătuit din tineri cu posibilități intelectuale ridicate ce vor fi selectați în urma unor acțiuni specifice, imediat după transmiterea răspunsurilor de aprobare a proiectelor. Se dorește în acest fel continuarea muncii în atingerea unor obiective asumate încă din anii trecuți ce vizează mai presus de toate dezvoltarea personală a tinerilor prin participarea în proiecte care vor produce impact atât la nivelul fiecărui tânăr, cât și la nivelul întregii comunități râmnicene.
Crearea de tineri responsabili, promotori ai unor mentalități evoluate, reprezintă scopul final al inițiativelor promovate, care va conduce în urma propagării efectelor la crearea unei noi oridini sociale bazată pe implicare și atitudine pozitivă în rezolvarea problemelor comune la nivel comunitar. 
Rezultatele evaluării sunt așteptate în jurul datei de 23 martie, până atunci organizațiile folosind timpul în scopul planificării și elaborării spre depunere a unor noi proiecte pentru tinerii râmniceni.                                                                                        
          
Florin Ceparu

3 Responses so far.

  1. ngt10v says:

    Proiectul "C Ne Surprinde" este un proiect marca Consiliul Judetean al Elevilor Buzau, care a fost depus catre ANPCDEFP, de un grup informal reprezentat de Giorgiana Vlasceanu, actualul presedinte al Consiliului Judetean al Elevilor Buzau. Mentionez ca acest grup informal este alcatuit din membrii sctructurii CJE Buzau.

  2. Sfintes Andrei says:

    Ma bag si eu la proiectul nr.5 “Street sports & media diversity”- :>

  3. Cornel says:

    Va pot ajuta cu promovare pe net.Ma puteti contacta pe adresa meriutacornel@yahoo.co.uk

Leave a Reply